
Chocolate chip cookies
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
ca. 2 uur wachttijdca. 2 u. wachttijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Mix de roomboter en basterdsuiker 30 seconden met een elektrische mixer op medium snelheid, tot de blokjes boter iets kleiner zijn geworden. Voeg de chocolade toe en mix kort door.
Meng in een aparte kom het zelfrijzend bakmeel, het zout, de baksoda en het bakpoeder goed door elkaar. Voeg dit mengsel toe aan het chocolademengsel en mix kort, tot het op droog zand lijkt.
Klop het ei los in een kleine kom. Voeg toe aan het deeg en mix op medium snelheid tot er een deegbal ontstaat.
Maak kleine deegballetjes van ongeveer 115 gram per stuk. Rol ze niet op, maar knijp ze eenvoudig bij elkaar. Leg minimaal 2 uur in de vriezer.
Verwarm de oven voor tot 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de bevroren deegballetjes, met genoeg ruimte ertussen, op de bakplaat en bak 16 minuten in de oven.
Bakken zoals het bedoeld is
€ 19,99