Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
fruittaart

Fruittaart

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 40 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 8

Voor de taartbodem

Voor de crème prise

Voor de afwerking

Bereiding

  1. Meng voor de taartbodem de bloem en de suiker in een keukenmachine met vlinderopzetstuk. Voeg daarna de eidooier toe en laat rustig draaien tot hij opgenomen is in de bloem. Voeg tot slot de koude, in blokjes gesneden boter toe. Draai kort verder tot je een glad deeg hebt. Rol het deeg in plasticfolie en leg het een uurtje in de koelkast alvorens je het uitrolt.

  2. Gebruik bij het uitrollen van het deeg veel bloem, zodat het niet plakt. Rol het uit tot ongeveer 3 mm dikte. Het is handig als je tijdens het rollen het deegstuk regelmatig omdraait, zo zorg je ervoor dat het niet aan het werkvlak kleeft. Steek een cirkel uit die een paar centimeter groter is dan de bakvorm die je gebruikt. Leg het deeg in de vorm en druk het goed aan tegen de randen.

  3. Je krijgt een mooi bakresultaat als je de vorm met het deeg een halfuurtje in de diepvries zet, zo blijft het deeg lekker strak tegen de randjes. Verwarm de oven voor (elektrisch: 175⁰C / hetelucht: 155⁰C). Bak de taartbodem af in ca. 20 minuten, tot hij mooi goudbruin is. Je kan de taartbodem gemakkelijk een week bewaren in een luchtdichte doos, handig als je hem op voorhand wilt maken.

  4. Breng voor de crème prise de melk met 50 g slagroom aan de kook in een pan of steelpan. Klop intussen de eidooiers los met de suiker en de maizena. Giet een beetje van de warme melk bij de dooiers en roer alles goed los. Doe dit mengsel terug in de pan en laat het indikken. Blijf roeren zodat het niet aanbrandt en er zich ook geen klonters vormen. Schenk de crème pâtissière in een schaal en dek af met plasticfolie. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

  5. Meet 200 g crème pâtissière af en klop deze los. Klop 200 g slagroom lobbig. Schep de slagroom door de crème pâtissière. 6 Vul de taartbodem met de lichte crème en strijk de bovenkant mooi glad met een spatel. Werk je taartje af met het fruit. Je kan er voor het contrast nog een blaadje groen op leggen, of eetbare bloemen.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

Sweet Table

€ 29,99
cover sweet table