Bereiding

1. Verhit voor de caponata een scheutje olijfolie in een koekenpan. Bak er de aubergine bruin in. Voeg de ui, de puntpaprika en de olijven toe. Strooi de suiker erover en bak ca. 5 minuten. Voeg de tomatenblokjes, de azijn en 1 el olijfolie toe en laat ca. 10 minuten koken op laag vuur. Breng de caponata op smaak met de kappertjes, de gedroogde oregano, zout en peper. Laat kort afkoelen.

2. Verwarm voor de gebakken burrata een flinke laag olie of frituurvet tot 180°C in een hoge pan met dikke bodem. Zet drie diepe bordjes klaar. Doe in het eerste bordje de bloem met de oregano, het knoflookpoeder en een beetje zout, in het tweede bordje het geklutste ei en in het derde bakje de panko.

3. Dep de bollen burrata droog met wat keukenpapier. Wikkel er per bol twee plakjes pancetta omheen. Haal de bollen een voor een door de bloem en klop voorzichtig het meeste bloem eraf. Haal de bollen burrata vervolgens door het gekluste ei en rol ze dan rustig door de panko. Zorg ervoor dat de pankolaag er goed omheen zit.

4. Laat de bollen burrata een voor een voorzichtig in de hete olie zakken. Bak ze in 4-5 minuten goudbruin. Haal ze voorzichtig met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer de gebakken burrata met de caponata en knapperige crostini.

Foto’s: Willem van Santen  Foodstyling&receptuur: Jacqueline Sluijter  Styling: Femke van Waveren

Lekker met Borgo ReAle Extra

Biersommelier Nathan: “De brouwer van Borgo ReAle Extra komt uit Borgorose, een klein bergdorp in de regio Lazio, vlakbij Abruzzo. De ReAle Extra is een IPA (India Pale Ale), een hoppig biertype. Dat zorgt voor een bloemig en fruitig aroma met een stevig bittere afdronk. De moutbasis in ReAle Extra houdt de grote hand hop prima in bedwang. Deze ruime hopgift snijdt mooi door het vet, terwijl het aansluiting vindt bij de oregano. De zoetige mouttonen passen bij de bruingebakken korst en het zoute laat tot slot de fruitige aroma’s in het bier schitteren.”