Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Gebakken coquilles met MonChou en dragonsaus

Gebakken coquilles met MonChou en dragonsaus

In samenwerking met MonChou®
  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Zacht van binnen, krokant van buiten: gebakken coquilles zijn altijd een feest op je bord. In dit gerecht krijgen ze een romige twist dankzij de MonChou en een frisse, kruidige saus van dragon. Perfect als feestelijk voorgerecht of om indruk te maken tijdens een etentje. Eenvoudig, elegant en bomvol smaak!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Zacht van binnen, krokant van buiten: gebakken coquilles zijn altijd een feest op je bord. In dit gerecht krijgen ze een romige twist dankzij de MonChou en een frisse, kruidige saus van dragon. Perfect als feestelijk voorgerecht of om indruk te maken tijdens een etentje. Eenvoudig, elegant en bomvol smaak!

Bereiding

  1. Doe de sjalot samen met de prosecco in een steelpannetje en breng het geheel aan de kook. Laat de prosecco iets inkoken.

  2. Voeg de MonChou, het citroensap, het citroenrasp en de bouillon toe en roer tot een gladde saus. Voeg de dragon toe en roer door. Neem de pan van het vuur om schiften te voorkomen en breng op smaak met zout en peper.

  3. Dep de coquilles goed droog met keukenpapier, snijd ze aan de bovenkant met een scherp mesje licht in tot een ruitjespatroon en bestrooi met zout en peper. Verhit de olie in een koekenpan en bak de coquilles op hoog vuur ca. 2 minuten per kant, tot ze goudbruin zijn.

  4. Schep op ieder bordje wat van de saus, leg de coquilles erop, garneer met extra blaadjes dragon en bestrooi met versgemalen peper en zout. Serveer met een glaasje prosecco.

Per portie: 348 kcal | 8 g koolhydraten | 23 g eiwit | 21 g vet

Receptuur: Jacqueline Sluijter Fotografie: Sander Damen

Wat vind jij van dit recept?

3.1 / 5.0 (9 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!