Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Gefrituurde banaan

Gefrituurde banaan

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediƫnten

Lees verder na de advertentie

Bereiding

  1. Meng het bakmeel met de baksoda, de vanillepasta en een snufje zout in een grote kom. Voeg het ei en de melk toe en klop alles tot een glad, dik beslag. Pel de bananen en snijd ze elk schuin in 4 stukken. Vul een pan voor niet meer dan ā…“ met olie en verhit hem tot 180°C of tot een klein stukje brood er in 30 seconden bruin in kleurt.

  2. Wentel de stukken banaan ƩƩn voor ƩƩn in het beslag zodat ze rondom bedekt zijn en laat ze voorzichtig in de hete olie glijden. Frituur de banaan, in porties, in ca. 2 minuten goudbruin. Haal de banaan met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Bestuif voor het serveren met poedersuiker.

Per portie: 712 kcal | 49 g koolhydraten | 7 g eiwit | 53 g vet

Ā© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Danielle Wood Styling: Rob Merrett Foodstyling: Libby Silbermann

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (5 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!