Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Gefrituurde banaan

Gefrituurde banaan

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Meng het bakmeel met de baksoda, de vanillepasta en een snufje zout in een grote kom. Voeg het ei en de melk toe en klop alles tot een glad, dik beslag. Pel de bananen en snijd ze elk schuin in 4 stukken. Vul een pan voor niet meer dan ⅓ met olie en verhit hem tot 180°C of tot een klein stukje brood er in 30 seconden bruin in kleurt.

  2. Wentel de stukken banaan één voor één in het beslag zodat ze rondom bedekt zijn en laat ze voorzichtig in de hete olie glijden. Frituur de banaan, in porties, in ca. 2 minuten goudbruin. Haal de banaan met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Bestuif voor het serveren met poedersuiker.

Per portie: 712 kcal | 49 g koolhydraten | 7 g eiwit | 53 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Danielle Wood Styling: Rob Merrett Foodstyling: Libby Silbermann

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)