Abonneren
Foodies 08/2025
Spaanse zomer
cover met spaanse gazpacho in kom
Gegrilde peer met rucola en prosciutto

Gegrilde peer met rucola en prosciutto

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit een grillpan op middelhoog vuur. Besprenkel de peer met de helft van het citroensap en bestrijk met olijfolie. Gril de peer ca. 30 seconden aan elke kant en zet apart op een bord. Klop in een kommetje het overige citroensap, 4 el olijfolie en de honing door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

  2. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan lichtbruin. Laat even afkoelen en hak ze grof. Leg op ieder bord een handje rucola en verdeel er de prosciutto, de peer en de hazelnoten over. Roer de dressing nogmaals door en besprenkel de borden ermee.

Per portie: 335 kcal | 16 g koolhydraten | 14 g eiwit | 23 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe & Anna Glover Foto’s: Rob Streeter Styling: Rebecca Newport Foodstyling: Sarah Cook

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (4 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!