Bereiding

  1. Rooster de hele aubergines en paprika’s op de barbecue, onder de grill in de oven of boven het gasfornuis* tot de schil rondom echt goed geblakerd is en het vruchtvlees zacht is; draai de groenten regelmatig om. Onder de grill duurt het ca. 20 minuten. Leg de groenten op een schaal en laat ze ca. 20 minuten afkoelen tot ze nog warm zijn maar niet meer zo heet.
  2. Stop de paprika’s in een plastic zak en sluit de zak luchtdicht af. Laat ze ca. 20 minuten ‘zweten’ zodat de schil loslaat. Pel de geblakerde schil van de paprika’s en verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten. Hak het vruchtvlees grof en doe het in een kom.
  3. Snijd de aubergines open en schep met een grote metalen lepel het vruchtvlees eruit (doe de geblakerde schil weg). Hak het vruchtvlees fijn en doe het bij de paprika in de kom. Voeg de knoflook, de olie, het citroensap, de kaneel, ¾ van de peterselie, zout en peper toe en meng alles door elkaar. Verdeel de salade over een grote, platte schaal. Besprenkel royaal met de granaatappelmelasse. Garneer met de granaatappelpitjes en de overige peterselie.

*Bedek het gasfornuis eerst met aluminiumfolie zodat alleen de gaspitten zichtbaar zijn. Zo kun je het na afloop makkelijk schoonmaken. Leg de hele aubergines direct op de gaspitten op matig vuur en draai ze regelmatig met een metalen tang. De schil zal verbranden en afbladderen, maar dat is niet erg. Het gaat om het vruchtvlees dat op deze manier heel zacht en rokerig wordt.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Sabrina Ghayour Foto’s: Ant Duncan Styling: Iris Bromet Foodstyling: Sarah Cook