Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Cover voor Geroosterde asperges en lente-uitjes met romesco

Geroosterde asperges en lente-uitjes met romesco

  • Gemiddeld

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Schil de asperges en snijd de houtachtige uiteinden af. Snijd de asperges over de lengte in vieren. Was de lente-uitjes en halveer ze over de lengte. Meng de lente-uitjes en de asperges met 2 el olijfolie en bestrooi met zout en peper. Leg de lente-uitjes en de asperges op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze ca. 15 minuten in de oven.

  2. Rooster de geschaafde amandelen en de pijnboompitten goudbruin in een droge pan. Pel en snipper de knoflook. Verhit 1 el olijfolie in een pan en fruit er de knoflook en de chilivlokken in. Laat de paprika’s uitlekken. Snijd de tomaat in blokjes. Pureer de paprika en de tomaat.

  3. Maal de knoflook met het amandelschaafsel, de pijnboompitten en het brood fijn in een vijzel. Voeg het paprika-tomaatmengsel en de rodewijnazijn toe en meng er al roerend langzaam 100 ml olijfolie erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper.

  4. Pluk de muntblaadjes van de takjes. Hak ze, op een paar na, op het laatste moment fijn en meng ze door de romesco. Serveer de geroosterde asperges en bosuitjes met de romesco. Garneer met de overige muntblaadjes.

Per portie: 256 kcal | 13 g koolhydraten | 8 g eiwit | 17 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)