Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Geroosterde bloemkoolcurry

Geroosterde bloemkoolcurry met koriander

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Janneke Philippi: "Geroosterd heeft bloemkool een extra volle smaak. Perfect in een pittige Indiase curry! Schuif de bloemkoolroosjes in de oven terwijl je de rijst kookt en de saus maakt."

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Janneke Philippi: "Geroosterd heeft bloemkool een extra volle smaak. Perfect in een pittige Indiase curry! Schuif de bloemkoolroosjes in de oven terwijl je de rijst kookt en de saus maakt."

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Verdeel de bloemkool in roosjes en leg ze op de bakplaat. Besprenkel ze met 2 eetlepels olie en rooster ze in de voorverwarmde oven in 20- 25 minuten goudbruin en knapperig gaar.

  2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen. Snijd de paprika in reepjes.

  3. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olie. Fruit de currypasta met de tomatenpuree 1 minuut. Schep de reepjes paprika erdoor. Schenk de kokosmelk erbij en breng al roerende aan de kook.

  4. Laat de curry op laag vuur nog 6 minuten sudderen. Schep er dan de geroosterde bloemkool door en breng op smaak met zout en peper.

  5. Hak de koriander grof. Schep de rijst op 4 borden. Verdeel er de curry over en bestrooi met de koriander. Serveer met naan*.

Wat vind jij van dit recept?

3.4 / 5.0 (5 stemmen)
Uit het boek

Vega

€ 32,99
cover Vega
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!