Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Verdeel de bloemkool in roosjes en leg ze op de bakplaat. Besprenkel ze met 2 eetlepels olie en rooster ze in de voorverwarmde oven in 20- 25 minuten goudbruin en knapperig gaar.
  2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen. Snijd de paprika in reepjes.
  3. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olie. Fruit de currypasta met de tomatenpuree 1 minuut. Schep de reepjes paprika erdoor. Schenk de kokosmelk erbij en breng al roerende aan de kook.
  4. Laat de curry op laag vuur nog 6 minuten sudderen. Schep er dan de geroosterde bloemkool door en breng op smaak met zout en peper.
  5. Hak de koriander grof. Schep de rijst op 4 borden. Verdeel er de curry over en bestrooi met de koriander. Serveer met naan*.

*Dit Indiase platbrood is vaak naturel maar ook gekruid verkrijgbaar. Je vindt het in het schap met voorgebakken brood of bij de Indiase producten. Naan is warm het lekkerste. Verwarm het brood in de oven, of snijd het in repen en rooster ze in de broodrooster.

Vega

Uit het boek:

Vega
€29,99