Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Halloumi met tijm en paprika

Halloumi met tijm en paprika

  • Gemiddeld

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Halloumi is een ideale kaas om te bakken omdat hij vrij elastisch is en een lekker krokant korstje krijgt.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Halloumi is een ideale kaas om te bakken omdat hij vrij elastisch is en een lekker krokant korstje krijgt.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Doe de paprika’s en de halloumi in een ovenschaal. Meng de tijm met 1 el olijfolie, het citroensap en de knoflook. Sprenkel over de paprika en de halloumi. Leg de citroenschijfjes erop.

  2. Bak het geheel ca. 10 minuten tot de halloumi zacht en licht goudbruin is. Laat de spinazie met een beetje olie in een pan slinken. Verdeel de spinazie over 2 borden. Schep de paprika, de
    halloumi en al het braadvocht uit de ovenschaal op de spinazie. Lekker met geroosterd brood.

Per portie: 506 kcal | 8 g koolhydraten | 30 g eiwit | 39 g vet

© olive Magazine / Immediate Media Recepten:Janine Ratcliffe Foto’s:Sam Stowell Styling:Iris Bromet Foodstyling:Natalie Thomson

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!