Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Halloumispiesjes met clementine en chili

Halloumispiesjes met clementine en chili

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

  • ca. 3 uur wachttijdca. 3 u. wachttijd

De airfryer is een wonderapparaat waar je vƩƩl meer mee kunt dan friet bakken. Dit hapje is perfect voor de feestdagen en ook nog eens kidsproof. Je kunt ze van tevoren maken en bewaren in de diepvries.

Lees verder onder de advertentie

Aantal stuks
10

Ingrediƫnten

Benodigdheden

  • metalen prikkertjes
  • airfryer

Lees verder na de advertentie

De airfryer is een wonderapparaat waar je vƩƩl meer mee kunt dan friet bakken. Dit hapje is perfect voor de feestdagen en ook nog eens kidsproof. Je kunt ze van tevoren maken en bewaren in de diepvries.

Bereiding

  1. Doe alle ingrediƫnten behalve de halloumi en de chilisaus in een kom met wat zout en vers gemalen zwarte peper. Roer alles door elkaar en houd apart.

  2. Snijd de blokken halloumi horizontaal doormidden en snijd elke helft in 8 blokjes (je hebt in totaal dan 32 blokjes). Doe de halloumi in de kom met de clementinemarinade, roer om de kaas te bedekken, dek af en zet minimaal 3 uur, maar liefst een nacht, in de koelkast.

  3. Neem de halloumi uit de marinade en prik ze per drie aan metalen prikkertjes. Ongebakken in een luchtdichte bak in de diepvries blijven de halloumispiesjes tot drie maanden goed. Verwarm de airfryer voor op 200°C. Bak de spiesjes in een enkele laag in 6-8 minuten goudkleurig. Draai ze halverwege om. Bak bevroren spiesjes ca. 5 minuten op 180°C en vervolgens nog 4-6 minuten op 200°C. Serveer met dip naar keuze.

Per stuk: 176 kcal | 4 g koolhydraten | 12 g eiwit | 12 g vet

Ā© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: Samuel Goldsmith Fotografie: Liam Desbois Styling: Katy Gilhooly Foodstyling: Faye Wears

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (4 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!