Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Hartige macarons met geitenkaasvulling

Hartige macarons met geitenkaasvulling

  • Gemiddeld

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Ingrediënten

Dit recept is voor 15 grote of 30 kleine macarons.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 150°C / hetelucht: niet geschikt). Klop de eiwitten met een handmixer en voeg zodra ze bijna stijf zijn een snufje zout en de fijne suiker toe. Mix door tot ze helemaal stijf zijn.

  2. Verdeel het eiwit over twee kommen. Zeef de helft van de poedersuiker en de helft van het amandelmeel boven een kom, voeg de paarse kleurstof toe en spatel het er voorzichtig doorheen tot je een glad beslag hebt dat licht begint te glanzen. Zeef boven de andere kom de rest van de poedersuiker en het amandelmeel, voeg de roze kleurstof toe en spatel voorzichtig door tot het licht begint te  glanzen.

  3. Teken met behulp van klein glaasje of een dop kleine rondjes op een vel bakpapier. De maat die je kiest, wordt de omtrek van je macaron. Leg het bakpapier op een bakplaat.

  4. Vul de spuitzak met het paarse beslag. Spuit het beslag op het bakpapier in de rondjes tot het beslag op is. Herhaal met het roze beslag. Laat de macarons 20-30 minuten opstijven op kamertemperatuur. Je moet met je vinger de macarons aan kunnen raken zonder dat het beslag aan je vingers blijft plakken. Bak de macarons ca. 20 minuten in de oven.

  5. Roer ondertussen voor de vulling de geitenkaas met de room tot een gladde crème. Breng op smaak met de rode peper, de tijm en het zout. Doe het mengsel in een spuitzak en bewaar tot gebruik in de koelkast.

  6. Haal de macarons uit de oven en laat ze op de bakplaat volledig afkoelen – je zou ze nu makkelijk van het papier af moeten krijgen. Zijn ze nog plakkerig? Dan zijn ze nog niet gaar en moeten ze nog iets langer in de oven.

  7. Vul de helft van de volledig afgekoelde macarons met een lepeltje compote en spuit er een beetje geitenkaascrème bovenop. Leg de overige macarons erbovenop. Serveer ze direct, zodat het vocht nog niet in de macarons kan trekken.

Per portie: 151 kcal | 15 g koolhydraten | 5 g eiwit | 8 g vet

Receptuur: Jacqueline Sluijter Foto’s: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)