Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
hazelnootpasta

Homemade hazelnootpasta

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

  • ca. 2 uur wachttijdca. 2 u. wachttijd

Wat hagelslag betekent voor Nederland, is Nutella voor Italië. De Italiaanse hazelnootpasta Nutella gaat terug naar 1946 toen Pietro Ferrero, een Italiaanse bakker uit Piemonte, wegens een tekort aan cacao een chocoladepasta maakte met hazelnoten. De pasta viel meteen in de smaak en veroverde, in tegenstelling tot de hagelslag, in enkele decennia de hele wereld.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 25

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Wat hagelslag betekent voor Nederland, is Nutella voor Italië. De Italiaanse hazelnootpasta Nutella gaat terug naar 1946 toen Pietro Ferrero, een Italiaanse bakker uit Piemonte, wegens een tekort aan cacao een chocoladepasta maakte met hazelnoten. De pasta viel meteen in de smaak en veroverde, in tegenstelling tot de hagelslag, in enkele decennia de hele wereld.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C). Verdeel de hazelnoten over een bakplaat en rooster ze ca. 10 minuten in de oven.

  2. Neem de hazelnoten uit de oven en schep ze in de keukenmachine. Voeg de poedersuiker toe en pureer ca. 5 minuten tot een smeuïge pasta. Schraap de massa af en toe van de randen van de keukenmachine en voeg hem toe aan de rest.

  3. Smelt de chocolade au bain-marie. Roer de gecondenseerde melk door de chocolade. Voeg het chocolademengsel toe aan de hazelnootpasta en meng in ca. 30 seconden goed door.

  4. Schep de pasta in een glazen pot en laat op kamertemperatuur helemaal afkoelen (niet in de koelkast).

Per portie: 159 kcal | 14 g koolhydraten | 3 g eiwit | 8 g vet

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!