Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Huisgemaakte truffeltagliatelle met in truffelboter gesmoorde spinazie en pecorino

Huisgemaakte truffeltagliatelle met in truffelboter gesmoorde spinazie en pecorino

In samenwerking met Bergfood
  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

  • 30 minuten wachttijd30 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor het deeg

Bereiding

  1. Kneed voor het deeg de pastabloem, de eieren, de truffeltapenade en een snuf zout in ca. 10 minuten tot een soepel deeg. Verpak het deeg in folie en laat ca. 30 minuten rusten in de koelkast.

  2. Verdeel het pastadeeg in 4 gelijke porties. Rol iedere portie met een pastamachine met op de één na dunste stand uit tot 4 dunne, langwerpige plakken. Bestuif met wat bloem en rol de stukken deeg door het opzetstuk voor tagliatelle. Leg op een schone doek om te drogen.

  3. Breng een grote pan met water aan de kook. Voeg wat zout toe. Smelt in een andere ruime pan de truffelboter en stoof er zachtjes de spinazie in tot hij slinkt. Kook de pasta in het kokende water in ca. 1 minuut beetgaar. Schep de pasta met wat aanhangend kookwater bij de spinazie en verwarm het geheel nog goed door, zodat de truffelboter en het kookwater aan de pasta plakken. Breng eventueel nog op smaak met wat zout en peper. Verdeel over diepe borden en rasp er royaal pecorino overheen.

Per portie: 451 kcal | 56 g koolhydraten | 19 g eiwit | 16 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)