Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Jamie Oliver Christmas pudding sundae

Jamies Christmas pudding sundae

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Jamie Oliver: "Ik ben gek op Christmas pudding en zou er bijna twee maken: ƩƩn voor kerst, ƩƩn om dit toetje na kerst te maken."

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediƫnten

Lees verder na de advertentie

Jamie Oliver: "Ik ben gek op Christmas pudding en zou er bijna twee maken: ƩƩn voor kerst, ƩƩn om dit toetje na kerst te maken."

Bereiding

  1. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en verkruimel de Christmas pudding erboven. Plet hem een beetje met een houten lepel zodat hij sneller heet en krokant wordt. Bak 4-5 minuten en roer af en toe, zodat het niet aankoekt. Doe in een ander, klein pannetje de cranberrysaus en een scheut wijn en verwarm. Als je de saus te wrang vindt, voeg dan 1-2 tl suiker toe.

  2. Verdeel de helft van de krokante Christmas pudding over 4 glazen of kommen. Leg er een bol vanille-ijs bovenop en besprenkel met de warme cranberrysaus en flink wat amandelschaafsel. Herhaal deze stappen en rasp de pure chocolade eroverheen. Eet op voor het ijs smelt.

Per portie: 636 kcal | 75 g koolhydraten | 11 g eiwit | 32 g vet

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!