Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Kalfssaucijzen met laurier, venkel en gebakken appeltjes

Kalfssaucijzen met laurier, venkel en gebakken appeltjes

In samenwerking met Les Généreux
  • ca. 1 uur en 10 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 10 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Voor de aardappelpuree

Benodigdheden

  • pureeknijper of pureestamper
De groenten in dit gerecht komen perfect tot zijn recht naast de saucijzen. Vooral de appeltjes als laatste toevoeging maken dit gerecht helemaal af. Liever vega? Vervang dan de saucijzen door vegetarische worstjes.

Bereiding

  1. Maak de venkel en de ui schoon en snijd ze in partjes. Verhit ⅔ van de boter en de olie in een stoofpan en bak de saucijzen er in ca. 8 minuten rondom goudbruin in. Neem de saucijzen uit de pan.

  2. Voeg de ui en de venkel toe aan het hete bakvet en bak in ca. 8 minuten glazig. Voeg de laurier, het venkelzaad en de worst toe en giet er zoveel bouillon bij dat de worsten nog net erbovenuit steken. Stoof op laag vuur ca. 20 minuten.

  3. Schil intussen voor de aardappelpuree de aardappels en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappels in ca. 20 minuten gaar in water met wat zout. Giet af en pureer de aardappels met een stamper of met een pureeknijper. Meng de melk en boter door de puree en breng op smaak met zout.

  4. Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd in partjes en bak de appelpartjes kort in de rest van de boter tot ze lichtbruin en wat zachter zijn. Verdeel de puree over diepe borden en schep er een saucijs met wat van de jus overheen. Maak af met een paar stukjes gebakken appel.

Per portie: 534 kcal | 32 g koolhydraten | 15 g eiwit | 38 g vet

Fotografie en receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

Op zoek naar een bijpassende wijn bij deze kalfssaucijzen met laurier? Die hebben we voor je!


LES FRUITS SAUVAGES CABERNET SAUVIGNON 2021
Cabernet uit de kunst! Je proeft de rijpheid van het Franse zuiden, die deze rode heerlijk soepel en toegankelijk maakt. Maar zeker niet té: de frisheid – dankzij koeler gelegen wijngaarden – houdt ’m perfect in balans. Met z’n pure fruit (braam, pruim en kers), kruidige, vlezige smaak en subtiele eikentoets past hij prachtig bij de verfijnde, maar smaakvolle kalfssaucijzen. Hij is hartig genoeg voor bij de kruidige smaken van het met zilveruitjes en laurier bereide vlees. En tegelijkertijd voldoende rijp en fruitig om mooi te combineren met de gebakken appel. Een echte comfort-combi!