Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
kerst leftover

Kalkoensandwich met zuurkool

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Bereiding

  1. Pel en snipper de knoflook. Meng de knoflook met de olie, het citroensap en de honing. Marineer de kalkoenfilets ca. 30 minuten in dit mengsel.

  2. Verhit een grillpan. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Gril de kalkoenfilets ca. 4 minuten op de huidkant en 2 minuten op de vleeskant. Bestrooi met zout en peper. Leg de filets op een schaal en zet ca. 15 minuten in de oven.

  3. Neem het vlees uit de oven en laat het afkoelen. Rooster het roggebrood. Besmeer de sneeën met de boter. Verdeel de zuurkool over 4 sneeën en leg op de zuurkool de plakken emmentaler.

  4. Snijd de kalkoen in dikke plakken en verdeel hem over de broodjes. Maak af met de overgebleven sneeën roggebrood.

Foto’s: foodies

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!