Bereiding

  1. Pel en snipper de knoflook. Meng de knoflook met de olie, het citroensap en de honing. Marineer de kalkoenfilets ca. 30 minuten in dit mengsel.
  2. Verhit een grillpan. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Gril de kalkoenfilets ca. 4 minuten op de huidkant en 2 minuten op de vleeskant. Bestrooi met zout en peper. Leg de filets op een schaal en zet ca. 15 minuten in de oven.
  3. Neem het vlees uit de oven en laat het afkoelen. Rooster het roggebrood. Besmeer de sneeën met de boter. Verdeel de zuurkool over 4 sneeën en leg op de zuurkool de plakken emmentaler.
  4. Snijd de kalkoen in dikke plakken en verdeel hem over de broodjes. Maak af met de overgebleven sneeën roggebrood.

Foto’s: foodies