Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
karamelappels met bourbon en butterscotch

Karamelappels met bourbon en butterscotch

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Het zijn niet helemaal de appels die je tandarts zou aanbevelen, maar die hoeft dit nooit te weten.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediƫnten

Lees verder na de advertentie

Het zijn niet helemaal de appels die je tandarts zou aanbevelen, maar die hoeft dit nooit te weten.
*Als je takjes gebruikt zoals wij, zorg dan dat ze van een niet-giftige boomsoort komen. Maak de takjes goed schoon, droog ze goed en wikkel de uiteinden in vershoudfolie voordat je ze in de appels steekt. Het gaat makkelijker als je eerst een gaatje in de appels prikt.

Bereiding

  1. De meeste appels hebben een laagje was waaraan de toffee niet goed hecht. Schenk om het laagje was te verwijderen kokend water over de appels en wrijf ze goed droog met een droge, schone theedoek. Verwijder de steeltjes van de appels en steek er een lollystokje of een takje* in.

  2. Doe de slagroom, de boter, de golden syrup, de suiker en de bourbon in een ruime, hoge pan. Verhit al roerend op laag vuur tot een egaal, vloeibaar mengsel. Zet het vuur hoog en breng aan de kook tot de temperatuur 145°C bereikt.

  3. Neem de pan van het vuur en dip de appels in het toffeemengsel. Draai ze erin rond tot ze een mooi laagje hebben. Laat overtollige toffee eraf druppelen en zet de appels rechtop op een licht met olie bestreken bakplaat met antiaanbak laag om te drogen.

Per portie: 453 kcal | 61 g koolhydraten | 1 g eiwit | 20 g vet

Ā© olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Ant Duncan, Kris Kirkham Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Katy Greenwood

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (3 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!