Bereiding

  1. De meeste appels hebben een laagje was waaraan de toffee niet goed hecht. Schenk om het laagje was te verwijderen kokend water over de appels en wrijf ze goed droog met een droge, schone theedoek. Verwijder de steeltjes van de appels en steek er een lollystokje of een takje* in.
  2. Doe de slagroom, de boter, de golden syrup, de suiker en de bourbon in een ruime, hoge pan. Verhit al roerend op laag vuur tot een egaal, vloeibaar mengsel. Zet het vuur hoog en breng aan de kook tot de temperatuur 145°C bereikt.
  3. Neem de pan van het vuur en dip de appels in het toffeemengsel. Draai ze erin rond tot ze een mooi laagje hebben. Laat overtollige toffee eraf druppelen en zet de appels rechtop op een licht met olie bestreken bakplaat met antiaanbak laag om te drogen.

*Als je takjes gebruikt, zorg dan dat ze van een niet-giftige boomsoort komen. Maak de takjes goed schoon, droog ze goed en wikkel de uiteinden in vershoudfolie voordat je ze in de appels steekt. Het gaat makkelijker als je eerst een gaatje in de appels prikt.

Per stuk: ca. 453 kcal | 1 g eiwit
20 g vet | 61 g koolhydraten

© olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Ant Duncan, Kris Kirkham Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Katy Greenwood