Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Kerstige sangria

Klassieke sangria

In samenwerking met WÜSTHOF
  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Of je deze sangria nu op tafel zet als aperitief of als afsluiting van het kerstdiner, deze cocktail zal gegarandeerd in de smaak vallen bij je gasten. Maak ‘m alvast een dag van tevoren, dan smaakt ‘ie nóg lekkerder.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Of je deze sangria nu op tafel zet als aperitief of als afsluiting van het kerstdiner, deze cocktail zal gegarandeerd in de smaak vallen bij je gasten. Maak ‘m alvast een dag van tevoren, dan smaakt ‘ie nóg lekkerder.

Bereiding

  1. Snijd de appel en peer in kleine blokjes of partjes. Doe het gesneden fruit samen met de cranberry’s, de sinaasappel, de rozemarijn en het sinaasappelsap in een grote kan.

  2. Schenk de rode wijn eroverheen. Zet afgedekt enkele uren in de koelkast om de smaken te laten trekken. Serveer koud.

Per portie: 116 kcal | 10 g koolhydraten

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

4.6 / 5.0 (17 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!