Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
kip katsu

Kip katsu

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

  • ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Kas: "De betere versie van de kipschnitzel. Een loopje naar de slager, markt of supermarkt voor een kant-en-klare versie kost waarschijnlijk meer tijd dan de katsu zelf maken. Eigenlijk past de kip katsu overal wel bij, maar zoals ze in Japan doen, namelijk in een sandwich, is denk ik de lekkerste versie. Wees wel snel met eten, want de kip blijft niet lang krokant door de katsusaus."

Bereiding

  1. Leg de kipfilets op een snijplank bedekt met vershoudfolie of bakpapier. Wrijf het zout over de kip, dek de filets af met vershoudfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast.

  2. Haal de kip uit de koelkast, maar laat het vershoudfolie zitten. Sla de filets gelijkmatig plat met een deegroller.

  3. Zet drie diepe borden klaar. Eén met bloem, één met het losgeklopte ei en één met de panko. Haal de kip door de bloem. Klop eventueel overtollige bloem af, maar zorg dat de kip aan alle kanten bedekt is met een dun laagje. Haal vervolgens door het ei en dan door de panko. Druk stevig aan zodat de panko goed blijft zitten.

  4. Verhit in een ruime pan de zonnebloemolie tot 180 °C. Heb je geen keukenthermometer, test dan de temperatuur door de punt van een satéprikker of chopstick in de olie te dompelen. Bruist het, dan is de olie heet genoeg. De olie moet ook weer niet veel heter worden dan 180 °C, zet als dat gebeurt het vuur wat lager, of voeg meer olie op kamertemperatuur toe.

  5. Bak de kip in porties in 4 minuten aan beide kanten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi direct met een snuf zout.

  6. Maak intussen de katsusaus door in een kom de sojasaus, worcestersaus, ketchup, suiker en knoflook te mengen tot een homogene saus.

  7. Besmeer de boterhammen met de katsusaus en beleg met de kool. Leg de kip ertussen en maak er een sandwich van. Halveer elke sandwich één keer.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)