Foodies Italië
Foodies Italië
cover Foodies Italië 2025
Kippenvleugeltjes met aardappelkorst

Kippenvleugeltjes met aardappelkorst

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

  • ca. 6 uur wachttijdca. 6 u. wachttijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Voor de marinade

Voor de jalapeñodip

Voor de korst

Bereiding

  1. Meng de ingrediënten voor de marinade en leg er de kippenvleugels in. Zet minstens 6 uur afgedekt in de koelkast om te marineren.

  2. Pureer de jalapeño’s in een blender fijn en meng de puree door de yoghurt.

  3. Meng het aardappelpureepoeder met de bloem. Laat de kippenvleugels goed uitlekken en wentel ze in het bloemmengsel tot ze rondom goed bedekt zijn.

  4. Verhit de olie in een ruime pan tot ca. 180°C. Frituur de kippenvleugeltjes in 2 porties in ca. 6 minuten goudbruin. Schep de kippenvleugeltjes uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Serveer de kippenvleugeltjes met de jalapeñodip.

Per portie: 652 kcal | 49 g koolhydraten | 46 g eiwit | 30 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Max Halley Foto’s: Mowie Kay Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Adam Bush

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)