Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
regenboogtaart

Regenboogtaart

  • Uitdagend

  • ca. 2 uur en 5 minuten bereidingstijdca. 2 u. en 5 min. bereidingstijd

  • en 30 minuten wachttijd en 30 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 14

Ingrediënten

Voor de botercrème

Bereiding

  1. Vet drie ronde bakblikken (20 cm Ø) in en bekleed de bodem ervan met bakpapier. Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C). Klop de boter en suiker samen in een grote kom totdat je een luchtig en glad beslag krijgt. Klop de eieren één voor één door het beslag. Zijn de eieren volledig opgenomen? Voeg dan het vanille-extract toe en meng erdoorheen. Spatel de bloem en het bakpoeder door het beslag. Meng tenslotte de melk door het beslag.

  2. Verdeel het beslag over de drie bakvormen. Zet ze in de oven en bak de cakes in 20 minuten goudbruin en gaar. Haal de bakblikken uit de oven en laat minstens tien minuten afkoelen. Haal de cakes uit de blikken en laat ze op een rooster volledig afkoelen.

  3. Maak ondertussen de botercrème. Verwarm hiervoor een kom au bain-marie door hem in een pan kokend water te laten rusten. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Voeg de eiwitten en suiker aan de kom toe en klop 3-4 minuten tot de suiker is opgelost. Haal van het vuur en klop het mengsel gedurende 10 minuten met de mixer op een middelhoge snelheid totdat de meringue een dikke structuur heeft. Kan je de kom op zijn kop houden zonder dat het mengsel eruit valt? Dan heeft je meringue de juiste structuur! Klop de zachte boter er per eetlepel doorheen, totdat de boter volledig is opgenomen en de crème een luchtige structuur heeft. Voeg het vanille-extract aan de botercrème toe en meng erdoorheen.

  4. Leg een afgekoelde cake op een bord of taartplateau en bestrijk de met 3-4 eetlepels botercrème. Zorg ervoor dat de cake wat dikker is bestreken aan de rand. Neem de helft van de karamel of lemon curd en en verdeel dit over de botercrème op het midden van de taart. Zorg ervoor dat je juist de randen niet raakt. Leg er de tweede cake bovenop en herhaal de stappen. Voeg vervolgens de derde en laatste cake toe en herhaal voor de laatste keer de stappen. Bestrijk de gehele taart nogmaals met een dunne laag botercrème. Zet de taart minimaal 45 minuten in de koelkast. Bestrijk de taart nogmaals met een laag botercrème. Zet de taart en botercrème terug in de koelkast voor nog eens 45 minuten tot een uur.

  5. Verdeel de resterende botercrème over elf kleine kommen en voeg aan tien van deze kommen één van de levensmiddelenkleurstoffen toe. Hierdoor krijg je tien verschillende kleuren botercrème en blijft de botercrème in de laatste kom wit. Leg elf spuitzakken klaar, één voor elke kleur.

  6. Spuit een rij botercrème in afwisselende kleuren van bovenaf naar de bodem van de cake en gebruik dan een theelepel of klein paletmes om elke kleur lichtjes te vervagen. Kies voor de tweede rij de volgende kleur in het rijtje om mee te beginnen en spuit opnieuw een rij met kleur over de vervaagde delen heen. Ga zo door totdat het patroon zoals op de foto ontstaat.

  7. Wanneer de gehele taart met botercrème bedekt is: smeer verschillende kleuren botercrème in de vorm van een bloem op bovenkant. De taart is nu klaar om te serveren.

Per portie: 866 kcal | 85 g koolhydraten | 9 g eiwit | 54 g vet

Shootdirector: Jack Huntley | Foodstylist: Ellie Mulligan | Stylist: Rob Merrett

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)