Bereiding

Kombdi masala is een klassieke curry met een specerijenmix die typisch is voor de Indiase westkust. Het specerijenmengsel kun je makkelijk zelf maken. Rooster de specerijen eerst in een pan zodat de aroma’s vrijkomen en vermaal ze vervolgens heel fijn met behulp van een vijzel.

  1. Doe alle ingrediënten voor de specerijenmix, behalve de nootmuskaat, in een grote koekenpan en rooster ze op middelhoog vuur 8-10 minuten. Laat de specerijen afkoelen op een bord. Vermaal de specerijen in een vijzel of kruidenmolen tot een fijn poeder en roer de nootmuskaat erdoorheen.
  2. Rooster voor de kokospasta de geraspte kokos 15-20 minuten in dezelfde pan op laag vuur tot hij lichtbruin en iets droger is geworden. Doe de kokos in een kom. Verhit de olie in de pan en bak er de ui, de knoflook, de gember en de koriander ca. 10 minuten in tot de uien zacht zijn en bruin beginnen te kleuren. Laat afkoelen. Doe het uienmengsel, de geroosterde kokos en 150 ml water in een blender of keukenmachine en pureer helemaal glad.
  3. Verhit de olie in een grote, zware pan op middelhoog vuur. Fruit er de kokospasta 2-3 minuten in. Voeg het chili- en kurkumapoeder en de specerijenmix toe en fruit al roerend 1 minuut verder. Zet het vuur iets hoger en voeg de kip toe. Bak ca. 5 minuten en draai de kip regelmatig om. Voeg een snuf zout en peper en 400 ml water toe, breng aan de kook en kook afgedekt ca. 25 minuten op laag vuur. Roer halverwege door. Voeg de kokosmelk toe en kook onafgedekt nog 15-20 minuten tot de saus ingedikt is en de kip zacht en gaar is. Roer het limoensap erdoorheen. Lekker met naan.

*Dit poeder gemaakt van dieprode kashmiri-pepers is heel populair in de Indiase keuken. Het poeder geeft alle gerechten een beetje pit en een felrode kleur.

Per portie: ca. 626 kcal
44 g eiwit | 44 g vet | 8 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Maunika Gowardhan Foto’s: Ant Duncan Styling: Luis Peral Foodstyling: Katy Greenwood