
Koolraapnoedels met gochujang
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Door koolraap te roosteren met smaakmakers en hem te mengen met noedels of pasta wordt hij de ster van je maaltijd. Precies zoals in dit recept! Tip: wees voorzichtig met de gochujang, dit kan snel te pittig zijn.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200⁰C/ hetelucht: 180⁰C). Klop de sesamolie, de gochujang, de honing, de azijn, de sojasaus en het hete water door elkaar. Doe de koolraap in een ovenschaal waar hij net in past, schenk de dressing erover en schep goed om. Rooster 40-50 minuten in de oven. Schep regelmatig om en voeg zo nodig wat heet water toe, zodat de saus niet uitdroogt. De koolraap is gaar wanneer je er met een mes makkelijk in kunt prikken.
Roer 2-3 el heet water of kookwater van de noedels door de koolraap, zodat hij glanst. Roer de noedels erdoorheen tot ze bedekt zijn met de saus. Bestrooi met het sesamzaad en de bieslook.









