Door koolraap te roosteren met smaakmakers en hem te mengen met noedels of pasta wordt hij de ster van je maaltijd. Precies zoals in dit recept! Tip: wees voorzichtig met de gochujang, dit kan snel te pittig zijn.
Door koolraap te roosteren met smaakmakers en hem te mengen met noedels of pasta wordt hij de ster van je maaltijd. Precies zoals in dit recept! Tip: wees voorzichtig met de gochujang, dit kan snel te pittig zijn.
koolraap
De koolraap is een kruising tussen de kool en de knolraap. Hij heeft een licht koolachtige smaak met een pittige, mosterdachtige nasmaak. Je kunt hem pureren met aardappel of wortel, of hem dun snijden en er met slagroom een gratin van maken. Koolraap is ook gegrild lekker, in parten met kaas.
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200⁰C/ hetelucht: 180⁰C). Klop de sesamolie, de gochujang, de honing, de azijn, de sojasaus en het hete water door elkaar. Doe de koolraap in een ovenschaal waar hij net in past, schenk de dressing erover en schep goed om. Rooster 40-50 minuten in de oven. Schep regelmatig om en voeg zo nodig wat heet water toe, zodat de saus niet uitdroogt. De koolraap is gaar wanneer je er met een mes makkelijk in kunt prikken.
Roer 2-3 el heet water of kookwater van de noedels door de koolraap, zodat hij glanst. Roer de noedels erdoorheen tot ze bedekt zijn met de saus. Bestrooi met het sesamzaad en de bieslook.
Per portie: 419 kcal | 73 g koolhydraten | 10 g eiwit | 5 g vet
Wat vind jij van dit recept?
Inspiratie in je mailbox
Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!