Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Koreaanse friet

Koreaanse friet

  • Gemiddeld

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Met de rodepeperpasta gochujang zet je de alledaagsheid der dingen in vuur en vlam, zo ook deze overheerlijke Koreaanse frietjes.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediƫnten

Lees verder na de advertentie

Met de rodepeperpasta gochujang zet je de alledaagsheid der dingen in vuur en vlam, zo ook deze overheerlijke Koreaanse frietjes.

Bereiding

  1. 1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Verdeel de friet over een grote bakplaat en bak hem 15 minuten in de oven. Schep de friet om, verdeel de kaas en het knoflookzout erover en bak 10-12 minuten verder tot hij goudbruin en krokant is.

  2. 2. Meng ondertussen de mayonaise met de gochujang en de azijn.

  3. 3. Druppel met een lepel de gochujangmayonaise over de friet en wissel af met de lente-uitjes, de koriander, sesamzaad en eventueel de chilivlokken. Druppel er nog wat gochujangmayonaise overheen en serveer.

Per portie: 592 kcal | 45 g koolhydraten | 13 g eiwit | 39 g vet

Ā© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Sarah Cook Foto’s: Kris Kirkham Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Adam Bus

Wat vind jij van dit recept?

4 / 5.0 (4 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!