Bereiding

  1. Snijd de bosuien in stukken van 5 centimeter en snijd die in dunne reepjes. Dit is geen leuk werk, als je lui bent mag je de bosui ook in dunne ringen snijden. Snijd de knoflook in zo dun mogelijke plakjes.
  2. Verhit de olie in een wok of koekenpan op halfhoog vuur en bak hierin de bosui en knoflook in 8 tot 10 minuten goudbruin en knapperig. De olie moet de hele tijd zachtjes pruttelen. Als het te hard gaat, zet het vuur dan iets lager. Meng intussen de kristalsuiker met 1 theelepel maizena, de sojasaus, rijstazijn en 2 eetlepels water.
  3. Doe de gochugaru in een hittebestendige kom en zet daar een zeef op. Giet de bosui en knoflook af boven de kom met gochugaru zodat deze gaat sizzelen. Roer de olie om zodat de gochugaru goed verdeeld is en laat staan terwijl je de rest van de ingrediënten bereidt. Laat de bosui en knoflook iets uitlekken op een met keukenpapier bekleed bord.
  4. Snijd de tofu in blokjes van 1 bij 1 centimeter en wentel door 2 eetlepels maizena. Verhit een flinke laag olie in de wok of koekenpan en bak hier de tofu op halfhoog vuur in 8 tot 10 minuten goudbruin en knapperig. Haal de tofu uit de pan en laat uitlekken op een bakrooster of keukenpapier. Giet de olie uit de pan en veeg schoon.
  5. Snijd intussen de gember in dunne reepjes (julienne) en de rode peper in ringen. Zeef de gochugaru uit de bosui-knoflookolie en verhit de olie in de wok of koekenpan. Fruit de gember en rode peper 1 minuut. Voeg de tofu en saus toe en bak het geheel nog 1 tot 2 minuten, tot de saus iets is ingekookt en lekker aan de tofu plakt.
  6. Zet het vuur uit en roer 3⁄4 van de bosui- en knoflookcrispies door de tofu. Doe op een bord of in een schaal en leg de overgebleven crispies bovenop.
Tofu

Uit het boek:

Tofu
€23,99