Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Langoustine met erwtensalade en knapperige spekjes

Langoustine met erwtensalade en knapperige spekjes

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Bereiding

  1. Bak voor de salade de spekblokjes in een droge pan met antiaanbaklaag in ca. 5 minuten knapperig en goudbruin. Neem uit de pan. Klop de mosterd, de honing, het citroensap, de olijfolie en de azijn tot een vinaigrette. Meng voorzichtig de waterkers, de erwtenscheuten en de peultjes met de spekjes in een grote kom. Schenk er de vinaigrette overheen. Schud de salade met behulp van een tang wat op zodat alle ingrediënten met de vinaigrette bedekt zijn.

  2. Hak de knoflook, de rode peper en de peterselie fijn. Meng met de koolzaadolie. Voeg vlak voor het serveren de langoustines toe en zorg dat ze rondom bedekt zijn met het peterseliemengsel. Verhit een grillpan op hoog vuur en gril de langoustines in 2-3 minuten per zijde gaar. Serveer met de salade.

Per portie: 625 kcal | 10 g koolhydraten | 48 g eiwit | 43 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media  Receptuur & Foodstyling: Chloe Ride  Foto’s: Lucy Richards  Styling: Iris Bromet

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (3 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!