Langoustine met erwtensalade en knapperige spekjes
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Bak voor de salade de spekblokjes in een droge pan met antiaanbaklaag in ca. 5 minuten knapperig en goudbruin. Neem uit de pan. Klop de mosterd, de honing, het citroensap, de olijfolie en de azijn tot een vinaigrette. Meng voorzichtig de waterkers, de erwtenscheuten en de peultjes met de spekjes in een grote kom. Schenk er de vinaigrette overheen. Schud de salade met behulp van een tang wat op zodat alle ingrediënten met de vinaigrette bedekt zijn.
Hak de knoflook, de rode peper en de peterselie fijn. Meng met de koolzaadolie. Voeg vlak voor het serveren de langoustines toe en zorg dat ze rondom bedekt zijn met het peterseliemengsel. Verhit een grillpan op hoog vuur en gril de langoustines in 2-3 minuten per zijde gaar. Serveer met de salade.