Bereiding
- Pel en snipper de ui en de knoflook. Breng 1 l water met de bouillonblokjes aan de kook. Verhit 2 el olijfolie in een pan en fruit er de ui en de knoflook ca. 2 minuten in. Voeg de rijst toe en bak tot de rijst glazig is.
- Voeg zoveel hete bouillon toe zodat de rijst net onderstaat. Kook de rijst op laag vuur rustig in 18-20 minuten gaar en voeg telkens als de bouillon is opgenomen wat nieuwe toe. Roer af en toe door.
- Verhit een grillpan. Was de tomaten en halveer ze. Dep de snijvlakken goed droog met keukenpapier en bestrijk ze met 1 el olijfolie. Gril de tomaten ca. 5 minuten met het snijvlak naar beneden in de grillpan. Was de lavas, schud hem goed droog en pluk de blaadjes van de takjes. Rasp de parmezaan.
- Snijd de lavas fijn. Neem de risotto van het vuur en laat hem ca. 1 minuut rusten. Roer de parmezaan, de boter en de lavas door de risotto en breng op smaak met zout en peper. Serveer de risotto met de gegrilde tomaten.
Foto’s: Stephan van Raay (F&L) Styling: Janneke Duister en Willemijn van der Kamp Servies etc.: eigen collectie