Meatless Bourguignon
Gemiddeld
15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd
1 minuten wachttijd1 min. wachttijd
Bereiding
Verhit 3 eetlepels van de olijfolie in een braadpan en fruit de uien. Voeg de knoflook, wortel, knol- en bleekselderij toe en bak even mee. Verhit de overgebleven olijfolie met de boter in een grote koekenpan en bak de champignons tot ze bruin beginnen te kleuren – ze hebben ruimte nodig als ze bakken, dus misschien moet het in twee delen.
Doe de champignons bij de rest van de groenten in de braadpan. Voeg de wijn, -150 milliliter water, het blokje groentebouillon, het gerookte-paprikapoeder, gerookte zout, de tijm en laurierblaadjes toe en breng het vocht aan de kook zodat de alcohol kan verdampen. Doe de deksel op de pan en laat de bourguignon 45 minuten sudderen.
Voeg de courgette toe en laat nog 15 minuten pruttelen. Los de arrowrootpoeder op in een paar lepels van het kookvocht en giet in de pan. De saus moet licht gebonden zijn. Breng op smaak peper en bestrooi met de peterselie. Lekker met stokbrood of een gekookt (nieuw) aardappeltje in de schil.