Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Meatless Bourguignon

Meatless Bourguignon

  • Gemiddeld

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

  • 1 minuten wachttijd1 min. wachttijd

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Eva Posthuma de Boer: "Laat mijn buren in de Bourgogne het niet horen, voor hen is het vloeken in de kerk, maar ik vind deze vegetarische variant van de beroemde stoofschotel lekkerder dan die met vlees. De smaak is minstens zo diep en intens, het is lichter, waardoor je er schuldeloos heel veel van kunt eten. En dan is er ook nog geen dier voor gestorven – -hoewel het dat wel doet vermoeden."

Bereiding

  1. Verhit 3 eetlepels van de olijfolie in een braadpan en fruit de uien. Voeg de knoflook, wortel, knol- en bleekselderij toe en bak even mee. Verhit de overgebleven olijfolie met de boter in een grote koekenpan en bak de champignons tot ze bruin beginnen te kleuren – ze hebben ruimte nodig als ze bakken, dus misschien moet het in twee delen.

  2. Doe de champignons bij de rest van de groenten in de braadpan. Voeg de wijn, -150 milliliter water, het blokje groentebouillon, het gerookte-paprikapoeder, gerookte zout, de tijm en laurierblaadjes toe en breng het vocht aan de kook zodat de alcohol kan verdampen. Doe de deksel op de pan en laat de bourguignon 45 minuten sudderen.

  3. Voeg de courgette toe en laat nog 15 minuten pruttelen. Los de arrowrootpoeder op in een paar lepels van het kookvocht en giet in de pan. De saus moet licht gebonden zijn. Breng op smaak peper en bestrooi met de peterselie. Lekker met stokbrood of een gekookt (nieuw) aardappeltje in de schil.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Uit het boek

Eva’s Keukenkast

€ 29,99
Eva's keukenkast