Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Mechoui lamsbout met labneh

Mechoui lamsbout met labneh

  • Gemiddeld

  • ca. 6 uur bereidingstijdca. 6 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
6

Ingrediënten

Voor de labneh

Voor de couscous

Benodigdheden

  • aluminiumfolie
Geef je diner een Marokkaans tintje met deze heerlijke gekruide lamsbout uit de oven. Je serveert er naast platbrood ook een smaakvolle labneh bij om het brood in te dippen.

Bereiding

  1. Meng voor de labneh de yoghurt, de munt en het zout. Bekleed een zeef met een kaasdoek of schone theedoek en laat de yoghurt er een nacht in de koelkast in uitlekken. Schep de labne voor het serveren in een schaal en bedruppel hem met olijfolie.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 160°C / hetelucht: 140°C). Mix de boter, pimentpoeder, paprikapoeder, kaneelpoeder, kurkuma, komijnpoeder, chilivlokken, peper, gember en ½ tl zout door elkaar. Snijd rondom kleine inkepingen in de lamsbout en druk de staafjes knoflook erin. Dep het vlees droog met keukenpapier, wrijf het rondom in met de gekruide boter en bestrooi met zout.

  3. Verdeel de plakken ui over de bodem van een braadslede en leg de lamsbout erop. Schenk een klein kopje water rond het vlees. Dek de braadslede strak af met 2 lagen aluminiumfolie en zet ca. 5 uur in de oven. Verwijder de aluminiumfolie, verhoog de temperatuur van de oven (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C) en bak ca. 30 minuten verder. Laat de lamsbout rusten terwijl je de couscous maakt.

  4. Meng voor de couscous de lente­ui, de citroenschil, het citroensap en de koriander in een ruime kom door elkaar en breng goed op smaak met zout en peper. Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Laat goed uitlekken, voeg de couscous toe aan de lente­ui en schud het geheel goed door elkaar.

  5. Serveer de lamsbout in stukken gesneden met de couscous, de labneh, het platbrood en het braadvocht uit de braadslede.

Per portie: 882 kcal | 49 g koolhydraten | 62 g eiwit | 48 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Mowie Kay Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Natalie Thomson

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (6 stemmen)