Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Cover voor Mr. Sizzers: kreeft van de barbecue uit BBQ Magic

Mr. Sizzers: kreeft van de barbecue uit BBQ Magic

  • Eenvoudig

Advertentie

Voor de kreeft

Voor de risotto

Voor de garnering

Roel: "Kreeft heeft heerlijk zoet vlees. Het is zo lekker dat het ook onder barbecuefans erg populair is. In dit gerecht combineren we een van de bekendste kreeftrecepten met een barbecuevariant."

Bereiding

  1. 1. Snijd de kreeft aan de buikzijde in de lengte doormidden. Als je dit lastig vindt, kunt u ook uw vishandelaar vragen of hij dit voor je doet. Spoel de kreeftenhelften goed af. Haal het vlees uit het staartdeel, maak het schoon en leg het weer terug in het pantser.

  2. 2. Meng 3 eetlepels mayonaise met een losgeklopt ei, 100 g kreeftenvlees, 1 eetlepel geknipt bieslook en 1 eetlepel Crazy Creole Dust (zie recept hieronder). Verdeel dit als vulling over de beide kreeftenstaarthelften.

  3. 3. Maak vervolgens de risotto. Smelt hiervoor 50 g boter in een kookpan en fruit daarin een gesnipperde ui. Voeg zodra de ui glazig is 300 g niet-afgespoelde risottorijst toe. Bak de rijst glazig en blus af met 100 ml droge witte wijn. Wacht even tot de rijst het vocht heeft opgenomen. Schep de warme kreeftenfond er beetje bij beetje bij en wacht tot de rijst die bijna helemaal heeft opgenomen. Herhaal dit tot de rijst beetgaar is. Roer de Parmezaanse kaas door de risotto, tot die mooi romig is. Voeg zout en versgemalen peper naar smaak toe.

  4. 4. Gril de kreeft boven indirecte hitte, tot het staartvlees een kerntemperatuur heeft van 45 °C. Schep de risotto op een in water geweekte rookplank met ribbels en leg daarop de kreeftenhelften. Leg de plank boven directe hitte en rook de kreeft en risotto, tot de kreeft een kerntemperatuur heeft van 58 °C. Neem de plank van de barbecue en serveer de kreeft met geknipt bieslook en schijfjes citroen.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)