Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Namerou ©Yoko Inagaki

Namerou (Japanse vistartaar)

  • Uitdagend

  • 5 minuten bereidingstijd5 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

voor de garnering

verder nodig

Bereiding

  1. Is je vis al schoongemaakt? Ga dan meteen door naar de bereidingswijze (stap 2). Anders: leg de krant op een snijplank en de vis daarbovenop. Verwijder de schubben van de vis met de achterkant van een mes. Snijd dan de kop eraf. Gebruik de punt van het mes om de onderkant van de buik open te snijden. Haal de ingewanden eruit en leg ze op de krant. Wikkel deze samen met de kop in de krant en gooi het geheel weg. Spoel de buik van de vis goed uit onder koud stromend water.

  2. Bereidingswijze: Houd de staart vast met één hand, steek met je andere hand het mes in de staartzijde van de borstvleugel en beweeg naar de wervelkolom. Doorsnijden is niet nodig.

  3. Draai het mes evenwijdig aan de plank. Laat het mes op de ruggengraat van de vis van kop tot staart lopen. Beweeg al snijdend langzaam op en neer met het mes. De ruggengraat van de vis is richtingbepalend. Breek op het laatst door de ribbotten van de wervelkolom.

  4. Draai de vis om. Herhaal aan de andere kant. De hele vis wordt nu in drie stukken verdeeld. Verwijder de beide buikflappen. Gebruik een pincet (of je vingers) om overige graatjes te verwijderen.

  5. Verwijder nu de huid: leg de filets met de huidzijde op de snijplank. Houd de staart vast met je ene hand. Houd met je andere hand het mes parallel aan de snijplank en snijd de onderkant van het visvlees zo dicht mogelijk bij de huid eraf.

  6. Maak nu de vistartaar: snijd de ontvelde vis in blokjes van 3 millimeter.

  7. Voeg de miso, gember, lente-ui en eventueel de andere ingrediënten toe aan de tartaar en meng goed.

  8. Serveer de vistartaar als amuse op een mooie lepel met een heel dun schijfje citroen of yuzu.

Tip: door de vis op een krant te snijden, houd je de snijplank schoon en geurvrij. Gebruik de krant daarna om het visafval in te verzamelen en weg te gooien. Als je een beginner bent in vis fileren is het moeilijk om de graat direct schoon te kunnen snijden. Gebruik dan een lepeltje om het visvlees eruit te scheppen.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

YOKO

€ 34,99
cover Yoko