Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Paddenstoelen uit de oven met oregano en knoflook

Paddenstoelen uit de oven met oregano en knoflook

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Bereiding

  1. Pel en snipper de knoflook. Was de oregano en schud hem droog. Pluk de blaadjes van de takjes en hak ze fijn. Was de peterselie en schud hem droog. Pluk de blaadjes van de takjes en hak ze fijn. Meng de knoflook met de oregano, de peterselie en de boter.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C). Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in gelijke stukken. Schep de
    paddenstoelen in een ovenschaal en verdeel er de kruidenboter in stukjes overheen. Bestrooi met ruim zout en versgemalen zwarte peper.

  3. Rooster de paddenstoelen ca. 35 minuten in de oven. Schep ze regelmatig om. Serveer warm met geroosterd brood om de boter mee op te deppen.

Per portie: 237 kcal | 22 g koolhydraten | 8 g eiwit | 12 g vet

Foto’s: Stephan van Raay | Foodstyling & receptuur: Willem van Santen | Styling: Willemijn van der Kamp

Wat vind jij van dit recept?

4.3 / 5.0 (3 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!