Bereiding

Je maakt dit bijgerecht met paddenstoelen naar keuze. Smaakvolle exemplaren in de late herfst zijn bijvoorbeeld bundelzwam, eekhoorntjesbrood en koningsboleet. Ga vroeger in het jaar voor cantharel, oesterzwam, champignon of shiitake.

  1. Pel en snipper de knoflook. Was de oregano en schud hem droog. Pluk de blaadjes van de takjes en hak ze fijn. Was de peterselie en schud hem droog. Pluk de blaadjes van de takjes en hak ze fijn. Meng de knoflook met de oregano, de peterselie en de boter.
  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C). Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in gelijke stukken. Schep de
    paddenstoelen in een ovenschaal en verdeel er de kruidenboter in stukjes overheen. Bestrooi met ruim zout en versgemalen zwarte peper.
  3. Rooster de paddenstoelen ca. 35 minuten in de oven. Schep ze regelmatig om. Serveer warm met geroosterd brood om de boter mee op te deppen.

Per portie: ca. 237 kcal
8 g eiwit | 12 g vet | 22 g koolhydraten

Foto’s: Stephan van Raay | Foodstyling & receptuur: Willem van Santen | Styling: Willemijn van der Kamp