Panna cotta taartjes met tomaat
Eenvoudig
ca. 1 uur en 40 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 40 min. bereidingstijd
ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Doe de bloem, de poedersuiker, het amandelmeel en de mespunt zout in een kom.
Breek de koude boter in stukjes en verdeel deze over de droge ingrediënten.
Wrijf de boter en de droge ingrediënten net zo lang totdat een kruimelig deeg ontstaat.
Kluts het ei. Doe een eetlepel ei bij het deeg en kneed alles tot een samenhangende deegbal. Als het deeg erg plakkerig is, voeg dan een beetje bloem toe of als het deeg daarentegen te droog is, voeg dan een paar druppels ei toe.
Verpak de deegbal in plasticfolie en leg deze een uur in de koelkast.
Rol het deeg uit tot ca. 3 mm dikte en bekleed kleine taartvormpjes ermee. Bekleed niet alleen de bodem, maar ook de zijkanten van de vorm.
Bak de taartjes in ca. 15 minuten in de oven op 170 graden.