Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Paris-Brest met chocoladevulling

Paris-Brest met chocoladevulling

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 10 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 10 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Voor het soezendeeg

Voor de chocoladevulling

Voor de chantillyroom

Bereiding

  1. Doe voor het soezendeeg de boter in een kleine steelpan met 100 ml water, de kristalsuiker en een snufje zout. Breng aan de kook en voeg, terwijl de pan nog steeds op het vuur staat, de bloem toe. Roer stevig door met een houten lepel tot het mengsel samenkomt en als een bal loslaat van de pan. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen tot lauwwarm. Klop het geklutste ei er met een elektrische mixer doorheen maar bewaar ca. 1 tl ei. Schep het deeg in een spuitzak.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Teken een cirkel van 10 cm Ø op een stuk bakpapier, draai het bakpapier om en leg het op een bakplaat. Spuit een ring van het deeg aan de buitenkant van de getekende cirkel. Bestrijk het deeg met het overige ei en bestrooi met de amandelen. Bak 15 minuten in de oven. Verlaag de oventemperatuur (elektrisch: 160°C / hetelucht: 140°C) en bak 20 minuten verder. Verlaag opnieuw de temperatuur van de oven (elektrisch: 110°C / hetelucht: 90°C) en bak nog 10 minuten. Zet de oven uit en laat de deegring ca. 30 minuten afkoelen in de oven, met de ovendeur op een kiertje.

  3. Verwarm intussen voor de chocoladevulling de custard in een kleine pan op laag vuur en roer de chocolade erdoorheen. Verwarm al roerend verder tot de chocolade gesmolten is. Schep de custard in een kom en laat afkoelen. Klop de ingrediënten voor de chantillyroom in een andere kom tot stevige pieken. Zet in de koelkast tot gebruik.

  4. Snijd de soezenring horizontaal doormidden met een groot broodmes. Haal de bovenste helft eraf. Schep de chocoladevulling in een spuitzak en spuit rondom hoopjes op de onderste helft van de soezenring. Laat telkens wat lege ruimte tussen twee hoopjes. Schep de chantillyroom in een tweede spuitzak en spuit toefjes in de lege ruimtes tussen de chocoladevulling. Leg de bovenste helft van de soezenring voorzichtig terug. Bestuif met poedersuiker en serveer.

Per portie: 878 kcal | 60 g koolhydraten | 14 g eiwit | 63 g vet

© BBC Good food / Immediate Media Receptuur: Tom Kerridge Foto’s: Nassima Rothacker Foodstyling: Jennifer Joyce Styling: Morag Farquhar

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)