Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Paris-Brestcroissant

Paris-Brestcroissant

In samenwerking met Bonne Maman
  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

  • 30 minuten wachttijd30 min. wachttijd

Croissants zijn al een feestje op zich, maar wat nu als je ze vult met room en hazelnootpasta? Beter kan jouw dag niet beginnen.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediƫnten

Benodigdheden

  • bakpapier
  • spuitzak met kartelspuitmond

Lees verder na de advertentie

Croissants zijn al een feestje op zich, maar wat nu als je ze vult met room en hazelnootpasta? Beter kan jouw dag niet beginnen.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C/ hetelucht: 180°C). Meng in een kom het eiwit goed met de helft van de kristalsuiker. Bestrijk de bovenkant van de croissants met het mengsel. Strooi het amandelschaafsel eroverheen. Leg de croissants op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 5 minuten goudbruin en krokant in de oven. Neem uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

  2. Klop de slagroom samen met het zout, de slagroomversteviger en de rest van de kristalsuiker stijf. Schep de room in een spuitzak met gekarteld spuitmondje en leg ca. 30 minuten in de koelkast om op te stijven.

  3. Snijd de afgekoelde croissants horizontaal open en bestrijk de onderste helft met de hazelnootpasta. Spuit een mooie toef van de room op de onderste helft en leg de bovenkant erop. Bestuif het geheel met wat poedersuiker.

Per portie: 648 kcal | 44 g koolhydraten | 11 g eiwit | 48 g vet

Fotografie: Willem van Santen Receptuur: Willem van Santen en Anne Mebelder

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!