Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
pasta allo scoglio

Pasta allo scoglio

  • Gemiddeld

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
2

Ingrediënten

de visbouillon

Tip
Je kunt voor een snelle versie van dit recept de visbouillon ook vervangen door kant-en-klare visfond.

Bereiding

  1. Doe voor de visbouillon alle ingrediënten in een grote pan met 1 l koud water en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag en laat ca. 20 minuten op laag vuur trekken. Zeef de bouillon door een fijne zeef.

  2. Kook de cavatelli volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout. Giet de pasta af.

  3. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur en fruit er de knoflook en de gember ca. 2 minuten in. Voeg de chilivlokken en de garnalen toe en bak nog ca. 1 minuut. Voeg de tomaten toe en breng op smaak met zout en peper. Voeg de witte wijn toe en laat inkoken tot de helft. Voeg 1-2 soeplepels van de visbouillon (vries de rest in) en de mosselen toe. Stoof ca. 2 minuten op laag vuur.

  4. Voeg de inktvis toe zodra de mosselen open zijn. Gooi mosselen die niet opengaan weg. Kook het geheel nog ca. 1 minuut.

  5. Voeg de pasta en de boter toe en meng het geheel goed. Breng op smaak met het citroensap en bestrooi met de gehakte peterselie.

* Voor de visbouillon kun je allerlei graten gebruiken; bijvoorbeeld die van heilbot, tong, tarbot, rode poon of kabeljauw. Graten van vette vissen zoals zalm of makreel zijn minder geschikt. 

© olive Magazine / Immediate Media Foto’s: Charlie Richards Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Sarah Cook

Wat vind jij van dit recept?

4.8 / 5.0 (10 stemmen)