Pasta met ansjovis en zwarte olijven
Eenvoudig
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Fruit de ui met 2 el olijfolie, de boter en een snufje zout 20-30 minuten in een grote koekenpan op laag vuur onder regelmatig roeren tot hij zacht en goudbruin is.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout.
Roer intussen de knoflook, de poedersuiker, de balsamico en de tijm door de ui. Zet het vuur hoog en bak ca. 1 minuut. Voeg een soeplepel kookvocht van de pasta (ca. 200 ml), de rozijnen, de olijven en de ansjovis toe en gaar afgedekt ca. 5 minuten op laag vuur.
Giet de pasta af en voeg hem toe aan de saus met nog eens 2 el van het kookvocht. Meng alles goed door elkaar. Serveer met parmezaan en garneer met nog wat extra tijm.