Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Pasta vongole

Pasta vongole

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
2

Ingrediënten

Dit jaar delen we elke maand in Foodies een mooi visrecept van Fleur de Visscher, eigenaar van restaurant The Seafood Bar in Amsterdam. Deze maand pasta vongole.
Tips van de chef
Zorg dat de venusschelpen niet te lang bakken, dan worden ze taai. Zorg er tegelijkertijd voor dat de alcohol uit de wijn wel verdampt, anders krijgt het gerecht een te sterke wijnsmaak.

Bereiding

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Verhit olie in een pan. Voeg de venusschelpen toe en laat
    goed heet worden. Voeg de rode peper en de knoflook toe. Wals een beetje met de pan.

  2. Blus af met de witte wijn en draai het vuur hoog, tot de venusschelpen open gaan. Voeg de cherrytomaten toe. Voeg de spaghetti toe aan de pan en verwarm even mee, zodat alle smaken goed in de pasta trekken. Neem schelpen die dicht blijven uit de pan en gooi ze weg; deze zijn niet goed meer.

  3. Serveer met de peterselie, de citroenpartjes en eventueel ciabatta om te dopen.

Per portie: 473 kcal | 64 g koolhydraten | 19 g eiwit | 12 g vet

Receptuur: Fleur de Visscher van The Seafood Bar Fotografie: Willem van Santen Styling: Marijn Visser (studio Rijn)

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (5 stemmen)