Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Peren-quinoacrumble

Peren-quinoacrumble

In samenwerking metĀ Smaakt
  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediƫnten

Lees verder na de advertentie

Bereiding

  1. 1. Kook de quinoa volgens de aanwij zingen op de verpakking. Giet af en laat in een kom afkoelen. Doe de rozijnen in een andere kom en schenk er heet water bij.

  2. 2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hete lucht: 160°C). Meng de bloem, 50 g boter, de basterdsuiker en een snuf zout met je vingertoppen tot een kruimelig deeg. Meng er kort de afgekoelde quinoa doorheen. Zet ca. 15 minuten in de koelkast.

  3. 3. Schil intussen de peren en snijd ze in kwarten. Verwijder het klokhuis. Splijt het vanillestokje en schraap er het merg uit. Meng de peren voorzichtig met het citroensap en het vanillemerg. Leg de peren in een met boter ingevette ovenschaal of in 4 kleine schaaltjes. Giet de rozijnen af en verdeel ze over de peren.

  4. 4. Verdeel het kruimeldeeg in een dikke laag over de peren. Bak de crumble in ca. 35 minuten goudbruin en gaar in de oven. Serveer warm met een bol vanille-ijs.

Per portie: 411 kcal | 51 g koolhydraten | 8 g eiwit | 19 g vet

foto’s en receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!