Bereiding

1. Kook de quinoa volgens de aanwij zingen op de verpakking. Giet af en laat in een kom afkoelen. Doe de rozijnen in een andere kom en schenk er heet water bij.

2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hete lucht: 160°C). Meng de bloem, 50 g boter, de basterdsuiker en een snuf zout met je vingertoppen tot een kruimelig deeg. Meng er kort de afgekoelde quinoa doorheen. Zet ca. 15 minuten in de koelkast.

3. Schil intussen de peren en snijd ze in kwarten. Verwijder het klokhuis. Splijt het vanillestokje en schraap er het merg uit. Meng de peren voorzichtig met het citroensap en het vanillemerg. Leg de peren in een met boter ingevette ovenschaal of in 4 kleine schaaltjes. Giet de rozijnen af en verdeel ze over de peren.

4. Verdeel het kruimeldeeg in een dikke laag over de peren. Bak de crumble in ca. 35 minuten goudbruin en gaar in de oven. Serveer warm met een bol vanille-ijs.

Per portie: ca. 411 kcal
8 g eiwit | 19 g vet | 51 g koolhydraten

Dat Smaakt!

Uit je voorraadkast de lekkerste biologische recepten op tafel toveren? Dat doe je met Smaakt. Crumble van peren is misschien wel de lekkerste manier om een lekker herfstig menu af te sluiten. Met quinoa van Smaakt, die vezelrijk is en een bron van eiwitten, maak je hem bovendien ook lekker voedzaam.

foto’s en receptuur: Willem van Santen

Peren-quinoacrumble