Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
picanha met chimichurri

Picanha met chimichurri

In Brazilië is het één van de meest populaire soorten vlees: picanha. Dit runderstaartstuk smaakt lekker met een pittige saus op basis van pepers en groene kruiden, die in de Argentijnse en Uruguayaanse keuken dan weer groot favoriet is: chimichurri.
  • Gemiddeld

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

  • 45 minuten wachttijd45 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen
8

Ingrediënten

Voor de chimichurri:

Bereiding

  1. Laat het vlees ca. 30 minuten op kamertemperatuur komen. Snijd het vlees in dikke plakken van ca. 2 cm dik.

  2. Was voor de chimichurri de peterselie en de oregano, schud droog en hak ze zeer fijn. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Snijd de rode peper in de lengte in en verwijder de zaadlijst. Was de rode peper en hak hem fijn. Meng de rode peper, de peterselie, de oregano, de sjalot, de knoflook, de olie, het zout en de rodewijnazijn door elkaar.

  3. Rooster het vlees ca. 2 minuten per zijde op een goed voorverwarmde grillplaat of in een hete grillpan. Draai het vlees na 1 minuut een kwartslag voor een mooi ruitpatroon. Zet met behulp van een grote tang het vlees nog op de vetrand op de grillplaat, zodat deze ook mooi knapperig gebakken wordt. Laat voor het aansnijden ca. 10 minuten rusten in een op 90°C voorverwarmde oven of in de bordenwarm-lade. Bestrooi het vlees voor het serveren met zeezoutflakes en versgemalen peper. Bedruip royaal met de chimichurri.

Per portie: 553 kcal | 4 g koolhydraten | 35 g eiwit | 42 g vet

Receptuur en fotografie: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (7 stemmen)