Bereiding

Voorbereiden

  1. Meng de bloem met het zout in een kom. Meng de suiker en de gist met 100 ml lauw water. Laat het gistmengsel ca. 15 minuten staan. Voeg het gistmengsel en 2 el olijfolie toe aan de bloem en kneed het geheel in ca. 15 minuten tot een ­soepel en elastisch deeg. Laat het pizzadeeg afgedekt in een kom ca. 1 uur rijzen op een warme plaats.
  2. Meng voor de aspergetopping de knoflook met de olijfolie. Blancheer de aspergepuntjes kort in kokend water en koel ze af in koud water. Giet ze af en dep ze droog met keukenpapier. Meng de aspergepuntjes in de knoflookolie.
  3. Roer voor de gambatopping de tomaten­puree los met de balsamico en 3 el water. Meng de rode ui, een snuf chilivlokken en 2 el olijfolie erdoorheen. Pel de gamba’s, als je het mooi vindt kun je de koppen laten zitten. Marineer de gamba’s in het chilimengsel.
  4. Meng voor de srirachamayonaise de sriracha door de mayonaise. Stort het pizzadeeg op een met bloem bestoven werkblad en kneed het kort door. Verdeel het in bolletjes van ca. 40 g per stuk en leg ze tussen bakpapier in de koelkast tot gebruik.

Aan tafel

  1. Vet de pizzapannetjes in met olijfolie. Rol de bolletjes deeg uit tot de grootte van de pizza­pannetjes en leg ze erin. Leg er naar keuze wat van de aspergetopping of gambatopping op. Bak de pizza’s onder de Solis Table Grill met bovenwarmte in ca. 10 minuten gaar. Maak de pizza’s af met de saffraan­mayonaise of parmezaan.

Maak ook blini’s op de tafelgrill

Receptuur, foto’s en foodstyling: Willem van Santen  Styling: Alexandra Hereijgers alexstyling.com